Det har tippa for Terje!

Postet av hilde lise berglund den 9. Feb 2015

Verdens deiligste mandag startet med en.. tja, litt spesiell hårklipp: Like lengder heter den og er i sannhet akkurat det. Like langt hår på hele hodet - klippet i 90 graders vinkel. Som når håret står til alle kanter, enten fordi du har klippet deg i 2002, eller fordi du har gnidd hele hodet med en ballong. Litt merkelig med andre ord. Hvis alt håret ligger ned, blir det en god, gammeldags hockey.
Vel - jeg klippet Terje i overnevnte sveis og oppdaget til min store overaskelse at hen blir mer og mer lik Bruce Jenner! Er ikke så sikker på om jeg liker det.

Nuvel! Andre del av skoledagen var mye mer spennende med foredrag av selveste Lars Eriksen Eitran, veldig inspirerende :), og så hadde vi en Blogg event hvor det ble delt ut ei litta diplom, blomster og produkter til en av mange fine studentblogger.. Og jeg var så heldig å "vinne" denne gangen. Terje mistet hodet (the irony!) fullstendig og forlangte at hele premien gikk uavkortet til hen! Jeg kunne ikke annet enn å love på tro og ære at i bytte mot at jeg fikk ta et lite bilde av premien og late som den er min, så skal Terje få en hel portrettserie av seg selv etter at jeg har farget og klippet hen for siste gang.
Vi får se da vettu.










Denman, Ingrid og Terje

Postet av hilde lise berglund den 2. Feb 2015

Det viser seg at noe av det jeg synes er vanskeligst med å øve meg på å bli frisérdame, er å føne hår. Seriøst! Det er ufattelig mye å holde styr på. Og et utall antall måter å føne på. Akkurat nå føner vi helform med en Denman-børste: en mystisk sak med gummibunn som smelter i håret hvis vi blir for ivrige (nei, jeg vet ikke hvorfor i all verden denne Denman velger å bruke ting som smelter i en børste som brukes til å føner hår). I fire uker har jeg prøvd å lære meg å bruke venstrehånden til å gre med, og høyrehånden til å holde føneren på en sånn måte at den tørker håret uten at det blir brusete med en elegant bøy i hårtuppene. Jeg har helt gitt opp å prøve å se stilig og frisøraktig ut.
MEEEEN: På fredag hadde jeg en ny praksislærer som nok var relativt oppgitt over meg (jeg prøvde å forklare at det er Terje som er problemet her, hen har ikke brukt gode nok produkter til håret sitt. Den stakkars dukken hadde ikke hørt om varmebeskyttende produkter engang!!), hun tvang meg til å føne Terjes hår ca 120 ganger og etter ca 1100 formaninger om å føne med hjertet så fikk jeg det faktisk til! Jeg ser fortsatt like ustilig ut, men Terje ser ut som en million dollars!





Terje

Postet av hilde lise berglund den 23. Jan 2015

Uke tre på skolen er allerede over. Vi har fått utdelt saks og dukkehode og hatt to dager med klipp! Jeg skal ikke kjede dere med detaljer rundt dette, annet enn at vi alle driver og klipper en bob, noe dukken min ikke er spesielt beigeistret for... HEN er nemlig en primadonna ved navn Terje som synes det er forkastelig å ha en frisyre som ikke heter Terje. Jeg har flere ganger prøvd å forklare hen at bob ikke er Bob (som i navnet), men derimot en klipp som er hele lengder: f.eks at alt håret er klippet ned til skuldrene uten at det er gradert. Jeg aner ikke om jeg nådde frem til Terje - hen sier ikke så mye.

Man skulle tro at det er enkelt å klippe av alt håret i nøyaktig samme lengde over alt, og det er det jo, hvis man ikke bryr seg om småting som at det må være likt over alt da...

Jeg har brukt en hel skoledag på å få det nesten likt (noe jeg naturligvis synes var innafor) men Terje ble snurt og Anne Lise (læreren) var overbærende.

Heldigvis får jeg prøve et par ganger til på å få en perfekt bob før testen på onsdag - kryss fingrene for Terje og meg!





Terje og meg




Saksen



Age-tori!!!!!

Postet av hilde lise berglund den 19. Jan 2015

I dag har jeg lært hvordan man føner med rundbørste (og forstår herved hvorfor jeg alltid er så fluffy på håret etter en frisørtime), jeg er foreløpig ikke så veldig flink. Rett og slett.
Den stakkars dukken er nu innehaver av et meget stort og ovalt hår. Jeg har ikke tatt bilder av dagens innsats - da jeg ønsker meg betalende, levende kunder på sikt. Meeeen: legger ved en forklaring på overskriften, så skal jeg føne som f**** helt til jeg får det til :)








Hurra! Jeg har laget en "lokketopp"!

Postet av hilde lise berglund den 15. Jan 2015

Det viser seg at det går an å oversette 2D til 3D i løpet av en bitteliten formiddag. I dag har min arbeidspartner Nathalia og jeg rett og slett laget arbeidstegninger og fått det til å bli sveiser!

Saksen stakkar må ligge pent i skapet litt til (selv om jeg vet at han er ensom - han gråt en skvett i
lunsjen, så jeg måtte ta ham opp og godsnakke litt for å roe ned situasjonen), uansett: jeg har tatt bilder både av tegning og topp så her kan dere se resultatet:












Endelig!

Postet av hilde lise berglund den 14. Jan 2015

I morgen skjer det: jeg får en saks! En ordentlig en til og med. Jeg er overbevist om at Saksen og jeg, jeg og Saksen, umiddelbart blir til ett! At jeg blir som Edward Saksehånd (bare bytt ut en ung Johnny Depp med en liten nordlenning på 42)!
Riktig nok skal vi bare se litt på Saksen, og så skal vi - helt sakseløst - rulle opp håret til en frisørdukke. To og to. Men hvem bryr seg om detaljer?

Det nærmer seg i hvert fall Den Store Klippedagen og jeg er mer enn klar (jeg har jo gått på skole en HEL UKE, og jeg vil jo gjerne bli frisør før jeg pensjonerer meg)!

:)






Jeg trenger en mann!

Postet av hilde lise berglund den 13. Jan 2015

Torsdag 26. februar må jeg skaffe til veie en levende modell - da skal jeg nemlig klippe min første herreklipp OG trimme skjegg (heter det trimme? frisere?), om du har lyst og tør, send meg ei litta melding i innboksen. Jeg lover å være flink.




Kamikaze-frisør

Postet av hilde lise berglund den 12. Jan 2015

Etter X antall år som overmodig kamikaze-frisør bevæpnet med kjøkkensaks, synes jeg det er på tide å gjøre noe godt for menneskeheten ved å faktisk utdanne meg, og gi de som til nå har lidd den dystre skjebne av å bli skamklipt av undertegnede en god klipp!

Jeg er fra før utdannet hudpleier og make up-artist og trives godt med begge deler - meeeen: det er alltid artig å tilegne seg ny kunnskap og det er egentlig litt rart at jeg ikke har gjort dette før!

Etter en uke på skole er jeg ikke fullt så kjepphøy som jeg var da jeg ga min stakkars venninne en "fjærklipp" med overnevnte saks.. Men jeg er temmelig sikker på at dette blir et halvår med bratt læringskurve, etterlengtet inspirasjon og fine erfaringer.

Skal prøve å legge ut litt bilder av skolearbeid og prøvekaniner og min forhåpentlige fremgang - i mellomtiden har jeg lagt ut et knippe make up-bilder fra tidligere jobber.





Håper de faller i smak :)

- Hilde