Spørsmål i farta - hovedlærer Stian Lund Hernes

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 30. Mar 2021

Stian, vår fantastiske, morsomme, trygge og fine hovedlærer går straks ut i en velfortjent påskeferie. Vi rekker å stille han noen spørsmål før påskeroen senker seg helt!


Kan du fortelle om et av dine morsomste frisørminner?

Det blir fort vanskelig å velge, for jeg har opplevd så utrolig mye morsomt og spennende i min tid som frisør. Men et absolutt top ti, var første kvelden da jeg var på jobb for L'Oréal Professional i Tel Aviv og skulle møte resten av teamet. Som man alltid er når man skal møte en gjeng med nye mennesker, var jeg veldig spent og nervøs. Som eneste nordmann på teamet føler man seg kanskje litt ekstra liten når man kommer fra et så lite land. Det er her man merker at man jobber i verdens beste bransje, for det tok ikke mer enn et "hei" sa var skravla i gang rundt bordet. Det er så mange åpne og imøtekommende kollegaer i dette yrket, på kryss av landegrenser, også deler man jo en passion for faget som gjør at man blir venner på et blunk. Flere av disse har jeg god kontakt med gjennom SoMe den dag i dag.


sunpope.com

 

Hva er det beste med å være lærer?

Det jeg liker aller best med å være lærer er og se progresjonen alle elevene har på så kort tid. Muligheten til å se mestringsglede flere ganger hver dag er helt fantastisk! I tillegg liker jeg veldig godt å knytte kontakter i bransjen, og hva er vel bedre da enn å få lov til å møte mennesker helt i starten av sin karriere? 

 

Frøken Covid gir seg ikke, og hverdagen er litt merkelig. Men hvilke kule ting har skjedd i livet ditt det siste året?

Først og fremst vil jeg bare si at jeg er mega stolt over å jobbe i en bransje som viser seg å være blant landets beste på smittevern. For min del har jo hverdagen endret seg mye, før reiste jeg land og strand rundt og holdt kurs så hverdagen var mildt sagt hektisk. Reiserestriksjonene har jo dermed ført til at man har fått en veldig mye roligere hverdag, og man har fått mye tid til å reflektere og kjenne på hvilke verdier som er viktig. For meg har pandemien blitt en brems, pust i bakken og muligheten til å smale seg for så å kunne nå enda lengre når dette er over. Rett og slett en clean slate! I tillegg har man jo fått jobbet mye digitalt som har vært veldig spennende, og som kommer til å bli en fantastisk ny arena med uendelige muligheter.


 

Påsken er kommet! Har du noen morsomme planer?

Jeg har fått fri hele påsken, så den skal tilbringes med pappa og lillebror, litt hjemme og litt på hytta. Det blir hogging av ved, gå turer, yoga, men også mye avslapping med påskelam og MASSE smågodt!

 

Dine påskefavoritter for håret?

Påsken for meg er VÅR! Snøen smelter, temperaturen blir varmere, sola titter frem og det spirer og gror i naturen. Derfor bruker jeg mye tid på å kvitte meg med vinteren, og etter en lang vinter er håret mitt spesielt tørt. Jeg har jo også naturlig masse krøller, så håret mitt krever mye fuktighet! 

  • Jeg starter med en Fusio Scrub Apaisant fra Kérastase, denne eksfolierer og pleier hodebunnen og renser håret. Virkelig fjerner den lange vinteren. I tillegg er dette en behandling man kan få utført i salongen, og hva er vel ikke bedre enn litt skikkelig spa-treatment i Påsken?
  • Til min vanlige hårpleie elsker jeg Shu Uemura Urban Moisture serien! Den gir rikelig med fuktighet uten å tynge og lukter helt fantastisk. I tillegg kler jo fargen på produktene Påsken ekstra godt ;)
  • Som hårkur har jeg om dagen gått til anskaffelse av MR.SMITH Luxury Masque. Denne gir MASSE pleie, og passer bedre til et litt grovere hår enn jeg selv har, men jeg liker veldig godt mykheten den tilfører, samt at krøllene mine fint kan tynges litt. Pluss! Hvem vil vel ikke ha litt luksus nå om dagen?
  • Helt til slutt bruker jeg også pleie om natten. Dette gir håret rikelig med fuktighet på et tidspunkt som håret jobber med å regenerere seg selv. Her elsker jeg Kérastase sine 8h Magic Night Serum, selv bruker jeg da den for fukt fra Nutritive, men de har også en for de med et bleket hår fra Blond Absolue! 

 


Har du lyst å komme med en siste hilsen til våre fremtidige frisørspirer eller de som sitter i tenkeboksen på å bli frisør?

Gjør som meg og bare gjør det! Når jeg selv satt i tenkeboksen var jeg veldig usikker på om dette var noe for meg, men for første gang i mitt liv gjorde jeg noe spontant og sendte inn en søknad til Adam og Eva Skolen, og har aldri sett meg tilbake. Det er en så fantastisk og stor bransje full av muligheter for alle! Jeg elsker jobben min, og quote Marc Anthony; "Love what you do and you'll never work a day in your life!".


Takk for praten Stian, du er helt UNIK! Vi elsker å ha deg her på skolen og på akademiet!

Vil du gå i Stian sine fotspor? Nettsøknad finner du her.

 

 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc