STYLIST STORIES: Livet som kreativ leder i Adam og Eva

Postet av Adam og Eva den 19. Feb 2024
L'Oréal Professional og filmregissør Janek Tarkowski har fulgt vår egen Eirik Thorsen, der han forteller om sin karrierer og hverdag som frisør og kreativ leder i Adam og Eva, i filmprosjektet STYLIST STORIES. 
Se hele filmen her: 
 
Team: 

Produksjon: L'Oréal Professional
Regissør: Janek Tarkowski
Medvirkende: Jørgen Lindhard Johansen (hårmodell)  l Dorthe Sophie (hårmodell) l Natalie Beckford (makeupartist/frisør) l Inger Lise Moa (frisør) l Celine Berge (frisør) l Marianne Haugli (koreograf) l Kristoffer Myhre (fotograf) l Constance Tenvik (kunde) l Cecilie Ravn (frisør) l Jonas Bakke
En digital og effektiv frisørbedrift

Postet av Adam og Eva den 10. Jan 2024


Hva innebærer det å digitalisere en frisørbedrift? Vår daglige leder Kristin Sandum Berre har blitt intervjuet av NHO, om hvordan vi jobber med nettopp dette. Dette er en prosess vi startet i 2019, og i 2023 brukte vi for første gang AI som estetisk sjanger i våre kampanjebilder. Ideen bak dette var å hylle våre 50 år, og samtidig sette tonen for fremtiden. Du kan lese hele intervjuet her!

PRIS TIL ADAM OG EVA PÅ FLASKE CURL SHAMPOO

Postet av Adam og Eva den 7. Nov 2023

Hvert år kårer magasinet Costume sine Skjønnhetsfavoritter, av både nylanseringer og klassikere innen beatybransjen. Skjønnhetsredaktør Sonia Uppal og sjefsredaktør Kine B. Hartz nominerte sine favoritter, og publikum stemmer så frem vinnerne. Costumes Skjønnhetsfavoritter er en av de mest ettertraktede prisene innen skjønnhetsbransjen, og det var en stor ære for oss å bli nominert med hele 4 produkter. 

Prisutdelingen ble arrangert på Holzweiler Platz, og vi kunne med stor glede ta med hjem prisen i kategori
Beste Shampoo for vår Adam og Eva på flaske Curl Shampoo

(Foto: Trine Hisdal / Tinagent)


(Skjønnhetsredaktør Sonia Uppal og sjefsredaktør Kine B. Hartz delte ut prisene på Holzweiler Platz.)

Curl Shampoo har blitt allerede blitt en favoritt blant våre kunder med krøllete og teksturert hår, med sin skånsomme rens og mykgjørende egenskaper. Produktet inneholder fruktekstrakt fra blant annet baobab og eple. Den gir et glansfullt resultat, uten å tynge. Visste du at vi brukte våre egen krølleeksperter i utviklingen av shampoen? Dette gjorde vi for å sikre at resultatet var basert på fagkunnskap og erfaring, fra ekspertene i bransjen.

(Foto: Natalie Beckford / Adam og Eva Grunerløkka)

Du finner Curl Shampo og resten av Adam og Eva på flaske i alle våre salonger. Her finner du din nærmeste salong.

Våre andre nominerte produkter var Reconstruct Mask, Sea Salt Texture Spray og Mouisturising Leave-in cream.


ADAM OG EVA FRISØRER VANT MEDALJE UNDER VM I PARIS

Postet av Adam og Eva den 14. Sep 2023


I verdens motemekka Paris, fant det prestisjefylte OMC HairWorld 2023 sted i helgen. Dette verdensmesterskapet samler noen av de mest talentfulle frisørene fra hele verden, for å vise frem sine arbeider innen konkurransefrisering. Dette er vårt fagfelts ekstremsport.

En magisk opplevelse

Blant vinnerene var våre egne Nashwa Shosho / Adam og Eva Lagunen og Markus Sæle / Adam og Eva Allmenningen, som konkurrerte sammen med det norske landslaget. Nashwa og hennes team konkurrerte i kategorien Senior Gents Fashion Cup, der de kunne stolt stige opp på podiet med en imponerende 2. plass. I kategorien Senior Gents Barber Cup, konkurrerte Markus Sæle og hans team med stor dedikasjon og de gikk av med en 4. plass.

Bak Nashwa og Markus sine bragdene ligger timesvis med arbeid og perfeksjonering, og vi er stolte over å ha konkurransefrisører på verdensnivå i vårt firma. Gratulerer med seieren!

(Markus Sæle)


"Suksess ligger i detaljene, uten tvil. Jeg trodde oppriktig at jeg var en av de beste på det jeg gjorde, så møter du de som har brukt tusenvis av timer på å finne ut hvor de skal legge hvert enkelt hårstrå, men selv da blir det ikke perfekt. Det får deg til å skjønne at man alltid kan forbedre ferdighetene sine. Det ga meg en mega motivasjonsboost å være med i VM!" 
- Markus Sæle, Adam og Eva Allmenningen


(Naswha Shosho)


"Det var en magisk opplevelse, full av entusiasme og spenning - nesten som en drøm. Jeg holdt meg våken og jobbet hardt både dag og natt. Gleder meg til neste år, da jeg går for gull! Jeg er veldig stolt over mitt team, og over vår flinke trener. Det var stort å få være med på det norske landslaget, og få muligheten til å delta i VM."
- Nashwa Shosho - Adam og Eva Lagunen


Historisk seier
Aldri før har det norske landslaget vunnet så mye i VM. De kunne stolt dra hjem med totalt 11 plasseringer, som er en fantastisk innsats. Du kan lese de oversikt over alle plasseringene nederst i artikkelen.


(Det norske landslaget i Paris 2023. Foran fra venstre: Karam Abdelhadi, Mohamad Zalloukh og Markus Sæle. Bak fra venstre: Malena Erikson Seim (dommer), Stig Eric Teige (dommer), Siril Sigridsdatter Solem, Charlotte Slåtta, Eline Aspblad Serigstad, Oda Solem, Tanja Chelsea Stuart-Auchterlonie, Mabel Sama, Nashwa Bazbouz, Kjersti Herre Hansen, Kamila Janecka-Skalska og Evy Merethe Lunde (landslagssjef). Bilde fra @kami_janecka_skalska)

(Bilde fra @lemaralwan)

Norske plasseringer VM 2023

Senior Gents Fashion Cup
Street Style Long Hair
1. plass og OMC World Champion
Karam Abdelhadi


Senior Gents Fashion CupStreet Cut & Style
3. plass
Karam Abdelhadi


Senior Gents Fashion Cup
OMC Team World Champions
2. plass lag

  • Karam Abdelhadi
  • Kjersti Herre Hansen
  • Nashwa Bazbous


Senior Gents Barber Cup
Skin Fade Cut
4. plass
Mohamad Walid Zalloukh


Senior Gents Barber Cup
OMC Team World Champions
4. plass lag

  • Karam Abdelhadi
  • Mohamad Walid Zalloukh
  • Markus Sæle

 

Senior Gents Individual Street Cut & Style
Hair Replacement
3. plass
Karam Abdelhadi

 

Senior Ladies Street Cut and Style
5. plass
Kamila Janecka-Skalska

 

Young Talent Cup Ladies
Wave Style Long Hair
6. plass
Oda Solem

 

Young Talent Cup Ladies
Romantic Bridal
4. plass
Oda Solem

 

OMC GOLD CUP 2023
(Online Photographic)

Senior Gents Skin Fade Cup
1. plass
Karam Abdelhadi     

Senior Gents Fashion Cut and Style
3. plass
Karam Abdelhad

(Tekst om vinnerplasseringer lånt fra nfvb.no)
VI ER ADAM OG EVA 50 ÅR

Postet av Adam og Eva den 4. Sep 2023

(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

Vi feirer 50 år med kreativitet og kvalitet

6. september 2023 er en spesiell dag for oss i Adam og Eva. Vi markerer vårt gulljubileum, og det har vært femti år fylt med revolusjonær endring, kreativ utfoldelse og dedikasjon til kvalitet. La oss ta deg med på en reise gjennom vår historie, vår visjon, og hva fremtiden har i vente.

(Foto: Dagsavisen. Gründerne av Adam og Eva Øistein Bjørndal og Per-Kristian Idebøen)

En historie om forandring og fremskritt

Da vi åpnet vår første frisørsalong i 1973 i Nafhuset i Oslo, brakte grunnleggeren vår, Øistein Bjørndal, rockemusikk og innovasjon til frisørbransjen. Den gangen var herre- og kvinnesalonger atskilt, og frisører bar hvite frakker. Men Øistein brøt normene, moderniserte bransjen og profesjonaliserte den.

(Øistein Bjørndal. Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

Øistein hentet inspirasjon fra revolusjonerende klippeteknikker, utviklet av pionerer som Vidal Sassoon og Trevor Sorbie i London. Ved å introdusere 1 times klipper med frisyrer som holdt fasong og kvalitet, ble resultatet som skreddersydd for den moderne kvinnens travle livsstil. Med bunnsolid teknikk trengte ikke kundene lengre å være avhengig av langtekkelige stylingrutiner. I dag er disse klippeteknikkene godt integrert for de fleste i frisørbransjen, men den gangen var det en liten revolusjon. 

Øistein er fortsatt aktiv i Adam og Eva, og hans innovative ånd og ungdommelighet er dypt forankret i vår bedrifts DNA. Vi har fortsatt samme mål og ønske: Å utfordrere, følge med i tiden og å levere kvalitet.

Adam og Eva i dag: Vogue x Vice

I løpet av våre 50 år har vi vokst til 26 salonger over hele Norge, inkludert Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Fredrikstad. Hver salong er unik i stil og atmosfære, og vi tilpasser oss miljøet rundt hver salong for å møte våre kunder på en autentisk måte. Hver salong har sin egen personlighet.

Vi er heldige som har vår lange historie, noe som forplikter oss til å ivareta den. Å være innovative på 1970-tallet, betyr noe annet i dag. Det gjelder å ha fingeren på pulsen - i sin tid! Vi har derfor i løpet av de siste årene lagt mye arbeid ned i å fornye våre salonger, samt å finspisse velværeopplevelsen kunder får når de besøker oss. Vårt fokus er en taktil og sensorisk opplevelse, med luksus i alle ledd. Vi har til og med en egen Adam og Eva duft i alle salongene våre. Luksus handler også om kvalitet, og vi har alltid holdt oss tro mot dette prinsippet. 

(Adam og Eva Paleet))
(Adam og Eva Arkaden)

(Adam og Eva Strømmen)

Samtidig som vi omfavner luksus og velvære, har vi en historie som grensesprengende gatemotemerke. Vårt mål er derfor å forene luksus med en edge - eller Vogue x Vice, om du vil. I over 50 år har vi utfordret normene, og elsket alt som spirer av kreativitet og galskap. For oss er hår som et kunstverk, og vår inspirasjonskilde har opp gjennom tiden vært inspirert av gatemote og subkulturer. Våre stylister og frisører har i mange år jobbet med de største navnene i motebransjen, og gjort hår for designere under moteukene i Oslo, København, New York og Paris. Å jobbe i kulissene på prestisjefylte fotooppdrag og visninger krever teknisk dyktighet, kreativitet og rask beslutningsevne - og vi elsker det!


(Envelope 1976 / Oslo Runway. Teamleder: Natalie Beckford / Adam og Eva)

(Daae Studio / Oslo Runway. Foto: Jonas Bakke. Teamleder: Eirik Thorsen / Adam og Eva)

(ESP / Oslo Runway. Foto: Natalie Inkinen)(Costume. Foto: Desiree Matttson. Hår: Natalie Beckford / Adam og Eva. Makeup: Linda WIckmann)
(David-Andersen kampanje. Foto: Sølve Sundsbø. Hår: Sigrid Hesla Breie / Adam og Eva / Pudderagency. Makeup: Linda Wickmann. Produksjon: Collective Productions)

Utdanning og kvalitet er nøkkelen til suksess

(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

Vi er stolte av å være landets mest prisvinnende frisørbedrift, og vi legger stor vekt på utdanning og utvikling av profesjonelle frisører. Dette er nøkkelen til å opprettholde det høye kvalitetsnivået vi er kjent for. Vår Adam og Eva skole og akademi er landets første private frisørskole, og utdanner nye frisørspirer hvert år. Mange norske og internasjonale frisører har jobbet eller jobber i Adam og Eva systemet. Dette har ført til at salongeiere over hele landet velger å rekruttere studenter fra vår skole. Vi har også et akademi og opplæringskontor, som tilbyr videreutviklende kurs med bransjens beste konsulenter. Du kan lese mer om vår skole og akademi her. 

For oss frisører er ikke saksen det eneste verktøyet vi har. Produkter er også en viktig faktor for å skape gode resultater. I vår ble endelig en 50 år gammel drøm til virkelighet, og vi og lanserte vår egen hårpleieserie Adam og Eva på flaske. Siden vårt fokus alltid har vært fagkunnskap, var det en selvfølge å bruke våre egne frisører i utviklingen av produktene. Du kan lese mer om vår hårpleieserie Adam og Eva på flaske her.

Individualitet og mangfold
I løpet av de fem tiårene som har gått siden vi først åpnet våre dører, har Adam og Eva vært mye mer enn bare en frisørsalong. Vi har vært et symbol for individualitet og et fristed for mange - både våre kjære kunder og våre dedikerte medarbeidere. Vår visjon har alltid vært tydelig: Vi hyller mangfold, og hos oss er alle velkomne.

Vår forpliktelse til mangfold strekker seg ikke bare utover stilvalg. Hos oss er alle velkomne uavhengig av bakgrunn, kjønn, alder eller identitet. Vi tror på at skjønnhet kommer i alle former, farger og størrelser, og vi ønsker å feire den individuelle skjønnheten til hver enkelt av våre kunder. Våre salonger er inkluderende og trygge områder der folk kan være seg selv og føle seg verdsatt. 

(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

nUtopia: En kampanje som feirer historie og fremtid

Som en del av vår 50-årsjubileum har vi lansert kampanjen nUtopia. Dette er en spennende fusjon av fotografi og AI-generert kunst, inspirert av vårt rike kampanjearkiv som strekker seg tilbake til 1970-tallet. Kampanjen hyller vår lange historie, samtidig som den ser fremover mot de neste 50 årene med innovasjon og kreativitet. Du kan lese mer om kampanjen vår her!

(Foto: Fred Jonny. AI-kunst: Marika D´Auteuil / B.agency. Kreativ leder: Eirik Thorsen)

En spennende fremtid med Bjørndal familien ved roret

Vi ser lyst på fremtiden til Adam og Eva. Etter 50 år med kontinuerlig suksess har vi mange planer for veien videre. Vår fremtid er sikret med Øistein sin sønner, Eirik og Sondre, med på laget. Med vår dedikerte og dyktige konsernleder Kristin Sandum Berre, er vi sikre på at Adam og Eva vil bevare sin sjel i fremtiden som kommer.

Vi ønsker å takke alle våre fantastiske kunder, medarbeidere og samarbeidspartnere som har hjulpet oss med å bygge et unike fellesskap, som strekker seg helt tilbake til 1970-tallet. Adam og Eva har alltid vært og vil alltid være dedikert til å spre glede, selvtillit og stil gjennom vår lidenskap for frisørkunst. Takk for 50 fantastiske år, og vi gleder oss til mange flere!